Nuttige informatie

Nuttig om te weten
gang naar balie toe 336 190 70 s c1

Wanneer u belt naar de praktijk, hoort u een keuzemenu. Dit keuzemenu hebben wij om u zo goed mogelijk van dienst te zijn. Luistert u goed naar de mogelijkheden en kies wat voor u van toepassing is. U kunt direct uw keuze maken.

De praktijk heeft een herhaalreceptenlijn. Deze kunt u 24 uur per dag inspreken en hoort u als keuze 3 in het menu. Wanneer u uw naam, geboortedatum en gewenste herhaalmedicatie inspreekt, wordt dit door de assistentes verwerkt. Uw medicijnen liggen de volgende werkdag, na 14:00 uur, klaar bij uw apotheek. Wanneer er iets onduidelijk is over uw ingesproken bericht, zal de assistente u bellen om het herhaalrecept met u te bespreken.

Wanneer u belt voor een kleine kwaal, bijvoorbeeld keelpijn, hoesten of kinderen met koorts, kunt u de website www.thuisarts.nl raadplegen. Dit is een betrouwbare website met goede informatie gemaakt door huisartsen. U kunt hier alvast lezen wat u zelf kunt doen. Wanneer de klacht of kwaal niet over gaat, kunt u een afspraak maken op het spreekuur van de huisarts.

Er is regelmatig een stagiaire in de praktijk. De assistentes begeleiden een stagiaire doktersassistente die in het 2e of 3e jaar van de opleiding is.

De praktijk is beperkt open voor nieuwe patiënten die zich gevestigd hebben in de wijk met de postcode 2332. Informeert u bij de assistente of u ingeschreven kunt worden.

Tijdens vakantie of afwezigheid van dokter Oppenhuizen en dokter van Exel is er een waarnemend huisarts beschikbaar voor medisch dringende of spoedeisende zaken. Belt u naar de praktijk, dan hoort u de juiste informatie over de waarneming op het antwoordapparaat. Medisch spoedeisende of dringende situaties zijn acute zaken die dezelfde werkdag door een huisarts beoordeeld moeten worden, denkt u hierbij aan pijn op de borst of een ongeval. Een verwijsbrief voor de oogarts of een al langer bestaande kwaal is geen reden om de waarnemend huisarts te bellen. Spoed moet, maar gelukkig kan er veel wachten.

logo Oppenhuizen bottom

ROBIJNSTRAAT 2
2332 KE LEIDEN

HUISARTSENPOST LEIDEN, SHR
0900 - 513 80 39
WWW.SHRNET.NL

nhg 90 65 zorgsaam